open-navfaktor-logo
search
Uz mnogo problema
Zmajevi se okupljaju na Ilidži, otkazan današnji trening
Današnjim okupljanjem na Ilidži počinju pripreme fudbalske A reprezentacije BiH za novembarska tri susreta.
09.11.2020. u 15:13
get url
text

Zmajevi će prvi ispit imati već u četvrtak, prijateljski protiv selekcije Irana, a zatim 15. novembra sa Nizozemskom u sklopu Lige nacija, kao i utakmica sa Italijom tri dana kasnije.

Već prije prozivke stručni štab se suočio sa otkazima zbog pozitivnih testova na koronavirus, ali i povreda pojedinih igrača. Danas je bio planiran i prvi trening, međutim stručni štab je odlučio da ga otkaže jer veći broj reprezentativaca stiže tek kasnije poslije podne.

Oni koji su igrali proteklog vikenda obavit će u hotelu lakši trening oporavka.

- Ostaje nam da sačekamo da saznamo da li ćemo biti svi na okupu ili ne, da li će biti potrebno da pozovemo još neke igrače jer smo već pozvali trojicu

Želim da svi dođu zdravi, pa nešto konkretno možemo tražiti sutra. Pred nama je prijateljska utakmica zato smo pozvali i nove igrače da vidimo gdje se nalazi i naše prvenstvo.

Sve to nije isto kao u Evropi. Cilj je približiti se što bliže, da igrači znaju šta im je raditi. Da vidimo i gdje smo i šta smo, ali za zemlju koju predstavljaš moraš biti uvijek ozbiljan do kraja - rekao je selektor Duško Bajević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.