open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Zmajice u baražu protiv Švedske; Hurem: Jedna od najboljih reprezentacija Evrope
U sjedištu UEFA u Nyonu danas je obavljen žrijeb baraža za ulazak u A diviziju UEFA Lige nacija za žene, a u koji se plasirala i reprezentacija Bosne i Hercegovine osvajanjem drugog mjesta u svojoj grupi u Ligi B.
11.12.2023. u 13:57
get url
text

Susreti baraža na programu su između 21. i 28. februara u kojim će Zmajice za protivnika imati selekciju Švedske. Bh. tim će biti domaćin u prvom meču, a tačni termini bit će određeni naknadno.

Parovi play-offa za Ligu A:

Srbija-Island

Mađarska-Belgija

Bosna i Hercegovina-Švedska

Hrvatska-Norveška

Izvučeni su i parovi play-offa za Ligu B, a sastat će se:

Latvija-Slovačka

Crna Gora-Sjeverna Irska

Bugarska-Ukrajina

Struka ističe da je selekcija Švedske najteži mogući protivnik kojeg je bh. tim mogao izvući, a žrijeb je prokomentarisala selektorica Samira Hurem:

- Činjenica da igramo sa jednom od najboljih reprezentacija u Evropi i svijetu govori o težini, ali ujedno i o značaju same utakmice za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini. Naš tim je igrao odlično u Ligi nacija i te dobre igre su nas dovele u ovu situaciju. Sam ostanak u ligi B je značajan rezultat za nas, ali baraž je još značajniji i predstavlja korak naprijed u promociji ženskog fudbala u našoj zemlji - kaže Hurem i dodaje:

- Ako želimo igrati na Evropskom prvenstvu moramo znati gdje smo trenutno i na čemu treba da radimo, a to će nam dvije utakmice sa Švedskom pokazati. Raduje me što prvu utakmicu igramo kući jer nam je potrebna podrška naših navijača, a to će ohrabriti naše igračice da odigraju što bolje i podignu samopouzdanje za revanš.

Zmajice su play-off izborile osvajanjem drugog mjesta u grupi B Lige 4 iza Češke, a ispred Slovenije i Bjelorusije. Švedska je u grupi A4 završila treća iza Španije i Italije, a ispred Švicarske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.