open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Zmajice u Zenici remizirale sa Slovenijom
Ženska fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 1:1 u Zenici sa Slovenijom u utakmici drugog kola grupe B4 UEFA Lige nacija.
26.09.2023. u 18:21
get url
text

Bh. tim je imao terensku inicijativu, ali prvu veliku šansu Zmajice su imale u 22. minuti. Milena Nikolić je izašla sama prema protivničkom golu i iz povoljne pozicije loptu šalje pored gola. Maja Jelčić u 29. minuti prolazi kroz sredinu i šalje loptu na desnu stranu za Eminu Ekić koja nije dobro zahvatila loptu i rezultat se nije mijenjao.

Izabranice Samire Hurem do prednosti dolaze u 40. minuti. Nakon akcije Marije Aleksić i Amele Kršo, ova druga šalje loptu u protivnički kazneni prostor gdje se najbolje snalazi kapitenka Milena Nikolić i postiže pogodak za 1:0.

Reprezentacija BiH od 48. minutr ostaje sa 10 igračica na terenu jer Gloria Slišković zbog prekršaja dobija drugi žuti karton. Slovenke prvi put prijete u 53. minuti kad Zara Kramžar pogađa prečku.

Slovenke su izjednačile rezultat u 59. minuti kada je Mateja Zver nakon dodavanja Lare Prašnikar preciznim šutem sa 15 metara postigla gol. Do kraja utakmice nije bilo izglednijih prilika za pogodak i susret je završen bez pobjednika.

Naredni meč u Ligi nacija reprezentacija Bosne i Hercegovine će odigrati na domaćem terenu 27. oktobra protiv Češke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.