open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Zmajići na Grbavici protiv Slovenije: Ulaz slobodan, osiguran i TV prijenos
U-21 reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas na stadionu Grbavica u Sarajevu odradili službeni trening uoči utakmice kvalifikacija za EURO 2025 sa Slovenijom.
06.09.2023. u 18:52
get url
text

- Igrači su svjesni težine utakmice i važnosti dobrog otvaranja kvalifikacija. U ovom periodu iza nas, iako je bio kratak, uspjeli smo da odradimo dosta stvari i taktički približimo igračima kako želimo da igramo sutra. Prezentovali smo momcima kroz video analize dobre i lošije strane selekcije Slovenije. Očekujemo kvalitetnu utakmicu, veliku borbu i da otvorimo kvalifikacije na najbolji način. Vjerujem u ovaj tim i smatram da možemo doći do tri boda - rekao je selektor Igor Janković.

VEZANI TEKST - Nije došao u Zenicu: Ilinković više neće igrati za BiH, čeka Hrvatsku?
 

Mlada reprezentacija BiH ostala je bez Silivija Ilinkovića, veznjaka Rijeke, koji se nije pojavio na okupljanju i koji je saopćio da više nema namjeru nastupati za našu zemlju. Umjesto njega pozvan je član Sarajeva Muhamed Buljubašić.

Tarik Muharemović je nakon izostanaka na stoperskim pozicijama među Zmajevima prekomandovan u A tim selekcije BiH.

Admir Bristrić, koji nastupa u Sloveniji za Olimpiju i poznaje njihove igrače, sa dosta samopouzdanja dočekuje sutrašnji meč:

- Radili smo veoma dobro na ovim pripremama. Fokusirani smo na meč sa Slovenijom i idemo da otvorimo kvalifikacije pobjedom. Stručni štab nam je odlično kroz analize predstavio protivnika, tako da znamo šta možemo da očekujemo. U odnosu na prošlogodišnji prijateljski meč koji smo odigrali s njima i pobijedili, nisu previše mijenjali sastav. Smatram da smo bolji tim i da ćemo to sutra pokazati na terenu.

Aleksandar Kahvić također pozitivno razmišlja uoči početka kvalifikacija:

- Iskoristili smo na pravi način ovaj pripremni period i atmosfera u ekipi je sjajna. Nadamo se pozitivnom rezultatu protiv Slovenije. Bit će teška utakmica i oni imaju kvalitet, ali mi moramo od početka krenuti jako i da na našem terenu pokažemo ko je "gazda" u sutrašnjoj utakmici. Ova generacija ima veoma talentovane i kvalitetne igrače. Protivnici u grupi su teški, ali vjerujem da imamo kvalitet za plasman na veliko takmičenje.

Utakmica U-21 selekcija Bosna i Hercegovina-Slovenija na programu je sutra u 18:45 sati na Grbavici. Ulaz za publiku je slobodan, a meč će uživo prenositi Arena Sport TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.