open-navfaktor-logo
search
Pripreme u Hrasnici
Zmajići: U Njemačku ne idemo na izlet
Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine su danas u Hrasnici odradili drugi trening u sklopu priprema za kvalifikacionu utakmicu sa Njemačkom.
06.10.2020. u 18:37
get url
text

Selektoru Slobodanu Starčeviću i njegovim saradnicima na raspolaganju su bili i oni igrači koji juče zbog klupskih obaveza trenirali.

Trener asistent u mladoj bh. selekciji Haris Alihodžić smatra da je ekipa kvalitetna.

- Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe o kojoj ne treba previše trošiti riječi. Svi znamo koji je nivo Njemačka u svijetu fudbala i neosporno je da je to jak tim. Ono što je veoma bitno za nas, to je da su se svi pozvani igrači odazvali. Imamo dobru ekipu koja posjeduje veliki kvalitet i potencijal. Ne idemo u Njemačku na izlet jer ovaj tim kad je na svom nivou može svakom da se suprotstavi.“

Defanzivac Besim Šerbečić je izjavio:

- Pripreme protiču po planu. Dobro radimo i što je najbitnije, svi igrači su motivisani da se pokažu u najboljem svjetlu. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti za utakmicu i u Njemačku idemo da napravimo dobar rezultat.

Reprezentativac Ševkija Resić ističe da ekipa radi maksimalno na pripremama:

- Danas smo odradili trening u kompletnom sastavu. Atmosfera je jako dobra i svi smo fokusirani na utakmicu sa Njemačkom. Svi znamo njihove kvalitete, ali mi ćemo maksimalno da se spremimo za taj meč i probat ćemo da iskoristimo njihove mane. Pokazali smo u prijašnjim utakmicama da imamo kvalitet. Sada smo jači za igrače koji su nam nedostajali na prošlom okupljanju i sigurno da ćemo biti još kvalitetniji nego u prošlim susretima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.