open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Zmajići zaustavljeni: Portugal slavio i plasirao se u baraž
Strijelci za BiH bili su Demirović u 44. i Turkeš u 94. minuti  
16.10.2018. u 21:51
get url
text

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela izboriti plasman u baraž za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

Zmajići su večeras poraženi na gostovanju kod Portugala sa 2:4 i ostali su na trećoj poziciji sa 18 bodova iz deset utakmica.

Izabranici selektora Vinka Marinovića dobro su ostvrili večerašnji meč i već u prvoj minuti imali stopostotnu priliku, ali je udarac Demirovića izblokirala odbrana domaćeg tima. Redale su se prilike na obje strane, a domaći su poveli u 20. minuti kada je sa 30-ak metara pogodio Horta.

Nisu se naši reprezentativci predavali ni nakon primljenog gola, a u 44. minuti na asistenciju Gojaka izjednačio je Demirović.

Ipak, već u 7. minuti nastavka novu prednost Portugalcima osigurao je Joao Felix, a kada je Goncalves u 64. minuti pogodio za 3:1 već je sve bilo jasno, jer su našem timu za preokret trebala tri gola. 

Trijumf domaćina potvrdio je Joao Filipe golom u prvoj minuti sudijske nadoknade, da bi rezervista Turkeš u 94. minuti  postavio konačnih 4:2.

Prvo mjesto u našoj grupi i direktan plasman na EURO osigurala je Rumunija sa 24 boda, dok će Portugal u baraž.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.