open-navfaktor-logo
search
Okupljanje u Zenici
Zmajićima komanduje novi stručni štab
Mlada (U-21) reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila  se danas u Trening-centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici, po prvi put predvođeni novim stručnim štabom sa selektorom Slobodanom Starčevićem i trenerima Harisom Alihodžićem, Mariom Ivankovićem i Zoranom Sofrenićem.
22.06.2020. u 19:03
get url
text

- Veoma smo radosni što smo se konačno okupili jer su reprezentativne akcije i kvalifikacione utakmice koje su planirane za mart odgođene. Sad smo napokon počeli pripreme za značajne mečeve koje su pred nama. Siguran sam da će se igrači iz domaćih klubova koje smo sad pozvali pokazati na najbolji način i da ćemo kvalitetno iskoristiti ovaj period priprema u Zenici - kaže Slobodan Starčević i nastavlja:

- Napravili smo takav plan da ćemo na ovim pripremama više upoznati igrače sa našim modelom igre i onim što očekujemo od njih u kvalifikacijama. Što se tiče fizičkog napora pripreme neće biti previše intenzivne, ali ćemo raditi na tome da napravimo dobar timski duh koji će nam donijeti rezultate u budućnosti.

Reprezentativna okupljanja su nedostajala i defanzivcu Besimu Šerbečiću:

- Svi smo se zaželjeli fudbala, naročito reprezentativnog i drago nam je da smo ponovo na okupu u našoj bazi – zeničkom Trening-centru. Došli smo ovdje sa mnogo entuzijazma, želje i motiva. Spremni smo za rad i upoznavanje sa novim stručnim štabom. Prošao sam u klubu uvodnu sedmicu priprema, a za vrijeme pauze smo radili po uputama kondicionih trenera tako da u solidnoj formi dolazimo i na ove pripreme - rekao je defanzivac koji je nedavno riješio svoj status i definitivno će iduće sezone nositi dres Sarajeva.

Vezista Vladan Danilović smatra da će ove pripreme biti veoma korisne reprezentativcima:

- Nismo se dugo okupili i lijepo je ponovo vidjeti saigrače iz reprezentacije. Svi smo tu da se pokažemo novom stručnom štabu i selektoru Slobodanu Starčeviću. Bit će ovo dobar uvod u obaveze koje će nas čekati kasnije u kvalifikacijama. Zbog pauze i svega što se događalo sigurno da nismo baš na nivou na kojem bismo inače bili. Međutim radimo i bit će to sve bolje veoma brzo. Do takmičarskih utakmica ćemo svi biti u kondiciji u kakvoj treba da budemo - veli veznjak banjalučkog Borca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.