open-navfaktor-logo
search
Od 12 sati u Nyonu
Žrijeb baraža za EURO 2024: Zmajevi domaćini mogućeg finala!
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine nešto poslije 12 sati saznat će protivnika u baražu za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.
23.11.2023. u 11:30
get url
text

Zmajevi će play-off igrati zahvaljujući osvajanju prvog mjesta u grupi 3 Lige nacija B.

Žrijeb baraža možete pratiti na zvaničnoj stranici UEFA-e, a tekstualni prijenos na portalu Faktor.ba.

________________________

12:17 sati: Završen je žrijeb u Nyonu, nismo imali sreće. 

12:16 sati: U Ligi A domaćin finala bit će pobjednik drugog polufinala u kojem igraju Vels - Finska. 

12:15 sati: U slučaju prolaza u finale, bit ćemo domaćini finala (drugi polufinalni par Lige B čine Izrael - Island). 

12:14 sati: Pobjednika utakmice Gruzija - Luksemburg će biti domaćin finala Lige C. 

12:13 sati: Finska je prebačena u Ligu A, gdje će igrati protiv Velsa. U drugom polufinalonom meču Lige A sastaju se Poljska i Estonija. 

12:12 sati: BiH će igfrati protiv Ukrajine! Nije moglo gore za Zmajeve! 

12:09 sati: U potu B ostat će Island, koji će u polufinalu igrati protiv Izraela. 

12:02 sati: Žrijeb će voditi Giorgio Marchetti, generalni sekretar UEFA-e, a asistirat će mu Steffen Freund, bivši reprezentativac Njemačke. 

11:56 sati: Danas će biti potvđeni parovi u Ligi A i Ligi C. U polufinalu Lige A igrat će: Poljska - Estonija, Vels - Ukrajina/Island/Finska, dok će u Ligi C u polufinalu igrati Gruzija - Luksemburg i Grčka - Kazahstan. 

11:51 sati: Zmajevi su do sada igrali četiri baraža i nikada nisu prošli dalje. Dva puta nas je zaustavljao Portugal, a po jednom Republika Irska i Sjeverna Irska. što se tiče baraža za EURO igrali smo tri puta i držimo negativni rekord sa Norvežanima (imaju isti učinak). Eventualni protvinici BiH u polufinalu i eventualnom finalu imaju nešto bolji učinak. Ukrajina i Island su na omjeru 1-1, Izrael na 0:2, a Finska nikada nije igrala baraž za EP (opširnije čitajte OVDJE). 

11:46 sati: Poznate su i jakosne grupe pred žrijeb grupa za EP (2. decembar). U slučaju da Zmajevi izbore baraž, bit će smješteni u četvrti šešir (opširnije čitajte OVDJE).  

11:45 sati: Do sada je poznat 21 učesnik Evropskog prvenstva. Kroz kvalifikacije kartu za Njemačku čekirali su: Albanija, Austrija, Belgija, Danska, Engleska, Francuska, Mađarska, Nizozemska, Portugal, Rumunija, Škotska, Srbija, Slovačka, Španija, Švicarska, Turska, Hrvatska, Italija, Češka, Slovenija. Učesnik prvenstva je i Njemačka kao domaćin.

11:39 sati: Polufinale utakmice baraža igraju se 21. marta 2024. godine, a finala pet dana kasnije. Zmajevi će u polufinalu biti domaćini, kao osvajači Lige B3, a domaćin finala u Ligi B odredit će žrijeb.   

11:34 sati: Kada je u pitanju protivnik BiH, saznat ćemo ga nakon žrijeba, a dvije su opcije. Ukoliko u Ligu nacija A bude izvučena Finska, igrat ćemo protiv Ukrajine. U preostale dvije varijante (ako u Ligu A budu izvučene Ukrajina ili Island) igramo protiv Finske (opširnije čitate OVDJE).  

11.30 sati: Poštovani čitatelji portala Faktor, dobrodošli na tekstualni prijenos baraža za EURO 2024.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.