open-navfaktor-logo
search
Plemići brane titulu
Zrinjski protiv Borca: Prvi finalni okršaj Kupa BiH danas u Mostaru, gdje ga gledati?
AUTOR: Faktor
08.05.2024. u 08:53
get url
text
Zrinjski i Borac igraju četvrti meč u sezoni
Zrinjski i Borac igraju četvrti meč u sezoni
FOTO: Dejan Rakita/Pixsell
Zrinjski i Borac danas od 18 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru igraju prvu finalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine.
Mostarci brane titulu i mogu postati tek drugi tim koji je uspio odbraniti trofej. Ranije je to uradio Željezničar u sezoni 2011/12.
Zrinjski je dva puta osvajao Kup BiH (2008. i 2023. godine), dok se banjalučki tim jednom popeo na pobjedničko postolje (2010. godine).
Aktuelni osvajač Kupa u finalnima ima stopostotan učinak, dok je Borac dva puta bio zaustavljen na posljednjoj prepreci.
Zrinjski i Borac igraju ukupno četvrti međusobni duel ove sezone. Timovi imaju identičan skor u Premijer ligi BiH. Prva njihova utakmica u Banjoj Luci završena je bez golova (0:0), potom je Borac slavio u Mostaru (0:1), da bi Zrinjski odnio puni plijen iz grada na Vrbasu (1:2).
Na putu do finala Zrinjski je eliminirao Čelik, Slaviju, Jedinstvo i Slogu, a Borac je bio bolji od Radnika Hadžići, Zvijezde 09, Sarajeva i Širokog Brijega.
Prvi finalni meč sudi Zeničanin Sabrija Topalović. Direktan prijenos je na Areni Sport.
Podsjećamo da se od ove sezone u finalu Kupa BiH ponovo igraju dvije utakmice. Revanš je za sedam dana u Banjoj Luci.
Borac ima priliku osvojiti duplu krunu, s obzirom na to da tri kola prije kraja Premijer lige BiH ima plus pet u odnosu na Zrinsjki.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.