open-navfaktor-logo
search
Slovanu dvomeč
Zrinjski remizirao i ispao iz Lige prvaka, ali nastavlja evropski put
Fudbaleri Zrinjskog eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu evropskih prvaka.
01.08.2023. u 22:25
get url
text

Mostarci su večeras u Bratislavi remizirali sa Slovanom 2:2, ali su sa ukupnih 2:3 ispali iz borbe za elitno klupsko takmičenje. No, prvak BiH će nastaviti borbu u Evropi, jer će u trećem pretkolu Evropske lige igrati protiv poraženog iz duela Kopenhagen - Breidablik (Danci u prvom meču slavili sa 2:0).

Već u petoj minuta kapitulirala je odbrana Zrinjskog. Lovat je izveo korner, Kucka glavom prebacio na drugu, gdje je usamljen Čavrić koji pogaša za 1:0. Nedugo potom udarac Lovata zaustavio je Marić.

Najopasniji u redovim Zrinjskog bio je Ćuže koji je imao nekoliko prilika, ali nije uspio da nadmudri Borjana. U finišu prvog dijela pokušao je i Čanađija, no bio je to lak plijen za kanadskog golmana.

I u nastavku meča domaći su bili bolji. Nakon što je Marić odbranio udarac Čavrića, Slovan je udvostručio prednost u 66. minuti. Pogriješio je Barišić, lopta došla do Zuberua koji je eurogolom "pocijepao" mrežu Mostaraca. Marić je bio nemoćan.  

U narednom napadu Kiš je mogao smanjiti zaostatak ali nije bio precizan. Zato jeste Barišić u 75. minuti. Stoper Zrinjskog bio je najviši u skoku nakon kornera i loptu poslao pod prečku za 2:1.

Nakon što Barišić, Čonađija i Jakovljević nisu uspjeli postići gol za 2:2, dramu u Bratislavi režirao je Ivančić koji je u sudijskoj izjednačio. Do kraja meča Zrinjski je imao dva prekida, ali nije uspio ugroziti Borjana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.