open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Zrinjski se oprašta od Evrope, gdje gledati duel protiv Aston Ville?
Fudbaleri Zrinjskog večeras se pred svojim navijačima opraštaju od Konferencijske lige i prve sezone provedene u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja u historiji kluba.
14.12.2023. u 10:10
get url
text

Na stadion Pod Bijeli brijeg stiže atraktivan, snažan protivnik, trenutno jedan od najboljih timova u Engleskoj i Evropi - Aston Villa.

VEZANI TEKST - Pod Bijeli brijeg stiže svjetski prvak, a u Mostar nikada nije došla skuplja ekipa
 

Zrinjski je ostao bez šansi da se domogne proljeća u Evropi, a prethodne utakmice na visokom nivou bile su ogromno iskustvo za prvaka BiH.

- Što se tiče važnosti utakmice, sigurno je da je ovo najveći protivnik koji je dolazio u Mostar, ekipa koja trenutno možda igra najbolje i najatraktivnije u Europi, ekipa koja ima trenera sa šest-sedam europskih titula i to dovoljno govori o svemu. Utakmica je to koja je klubu došla kao nagrada nakon dugo godina kvalitetnog rada. Odigrat ćemo je najbolje što znamo i umijemo protiv jedne takve ekipe. Na kraju rezultat će biti kakav bude, a mi želimo naše navijače počastiti jednom atraktivnom utakmicom - rekao je trener Zrinjskog Mario Ivanković.

Prema najavama Englezi u Mostar stižu u najjačem sastavu.

Kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija složio se s trenerom kako je sutrašnja utakmica, kao i igranje u europskom natjecanju, privilegija za njega i suigrače.

- Privilegija je velika, imali smo dosta dobrih utakmica. Ovo je bila jaka grupa, borili smo se. Cijelu karijeru sam se borio i spremao za ovo, u 33. godine je došla grupna faza i ja i igrači i svi u gradu uživamo u ovome momentu – kazao je Nemanja Bilbija.

Utakmica na stadionu Pod Bijelim brijegom počinje u 18.45 sati, a direktan prijenos je na Areni Sport 1 Premium.

Nakon pet kola Aston Villa ima 12, Legia devet, AZ Alkmaar šest, a Zrinjski tri boda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.