open-navfaktor-logo
search
Želi se vratiti
Zukanović: U Al-Ahliju sam zbog jednog razloga, Roma je bez Džeke drugi tim
Zukanović priznao da se  u januaru želi vratiti u Italiju
17.12.2019. u 15:29
get url
text

Bosanskohercegovački fudbaler Ervin Zukanović u razgovoru za portal Romanews.eu govorio je o svom bivšem klubu, saigraču iz reprezentacije Edinu Džeki, odlasku u Saudijsku Arabiju i eventualnom povratku na tlo Starog kontinenta.

- Fonsecina Roma me iznenadila. Nije lako obavljati posao portugalskog stratega. Došao je iz drugačijeg prvenstva poput ukrajinskog. Mogu reći da je do sada odradio vrlodobar posao - rekao je Zukanović.

Defanzivac Al-Ahlija smatra da je teško prognozirati može li Roma osvojiti Evropsku ligu. Također, smatra da je Džeko glavna karika Vučice.

- Kazat ću samo da je Roma bez Džeke druga ekipa - izjavio je Zukanović.

Ovaj iskusni fudbaler priznao je kako se već u januaru želi vratiti u Italiju.

- Sada sam u Al-Ahliju i svi znaju da ako dođete ovdje, da to radite zbog novca. Došla je dobra ponuda i tu sam već četiri mjeseca. Naučio sam da se ne treba voditi time (novcem op.a.), već mi nedostaje profesionalni fudbal. Još uvijek se dobro osjećam i u januaru se želim vratiti u Italiju - zaključio je Zukanović.

Inače, Zukanović je poznat kao fudbaler koji se nigdje mnogo ne zadržava pa ne bi bilo nikakvo čudo da u nadolazećem prijelaznom roku njegovi kofeeri ponovo budu spakovani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.