open-navfaktor-logo
search
Upoznali su i Dijamanta
Zvanična stranica Barcelone piše o sinu Edina Džeke
Autor: Faktor
26.03.2024. u 12:13
get url
text
Dani Džeko u opremi Barcelone
Dani Džeko u opremi Barcelone
FOTO: Screenshot/Instagram
U Barceloni dobro znaju ko je Edin Džeko. Posebno nakon aprila 2018. godine kada ih je izbacio iz Lige prvaka.
Dijamant je tada u dresu Rome postigao počasni gol u porazu Vučice na Nou Campu (1:4), a šest dana kasnije u revanšu je briljirao, a u trijumfu od 3:0 postigao je gol i upisao asistenciju.
Sada je jedan Džeko obukao dres Barce. Dani, Edinov sin, polaznik je Akademije Barce u Istanbulu, o čemu je katalonski klub pisao na svoj zvaničnoj internet stranici.
- Talent se prepoznaje, a dokaz tome je činjenica da je sadašnji napadač Fenerbahčea Edin Džeko odabrao Barcin metod da se njegov sin Dani razvija kao igrač u istanbulskoj Barca Akademiji. Bosanskohercegovački napadač imao (i ima još) je dugu i uspješnu karijeru igrajući u klubovima kao što su Manchester City, Roma i Inter iz Milana prije nego što je stigao u Tursku. Sada sa sjedištem u glavnom gradu Turske, odabrao je Barcinu metodu za svog šestogodišnjeg sina čiji je talent takav da trenutačno igra za U10 ekipu unatoč malom stasu i mladoj dobi.
Dani Džeko je jasan primjer atraktivnosti Barce širom svijeta. U prošlosti su djeca igrača i bivših profesionalaca kao što su Pjanić, Benati, Kameni i Biglia pohađala Barcinu Akademiju, pokazujući prestiž i globalnu prepoznatljivost po kojoj su Barcine Akademije diljem svijeta poznate - piše na zvaničnoj stranici Barcelone.
Dani Džeko dospio na internet stranicu Barce
FOTO: Screenshot/Barcelona
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.