open-navfaktor-logo
search
Izvještaj APR-a
Zvanične brojke: Crvena zvezda dužna 45 miliona eura!
Zvezda je prošle sezone duplirala prihode u odnosu na 2017. godinu, ali su rashodi bili utrostručeni
25.06.2019. u 19:00
get url
text

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, nedavno je izjavio da je dug prvaka Srbije 14 miliona eura!

Međutim, brojke koje su objavljene na sajtu Agencije za privredne registre Srbije (APR) ne poklapaju se sa njegovim tvrdnjama, piše Sportskacentrala.

U finansijskom izvještaju na APR-u navedeno je da dug Crveno-bijelih 34.348.500 eura! Tačnije on iznosi više od 45 miliona eura, ali u izvještaj nije uračunat neraspoređeni dobitak od oko 11 miliona eura.

- Ovakvo stanje ukazuje na postojanje materijalno značajnih neizvjesnosti koje mogu da izazovu značajnu sumnju u sposobnost kluba da nastavi sa poslovanjem po načelu stalnosti poslovanja pravnog lica. I pored navedenih činjenica, klub je u posljednjih nekoliko godina, a naročito u 2016, 2017. i 2018. godini ostvario značajan prihod od UEFA za evropska klupska takmičenja, kao i od prodaje prava na registraciju igrača - napisao je revizor Milovan Popović.

Zanimljivo je da je Zvezda prošle sezone imala prihode, koji su duplirani u odnosu na 2017. godinu, zbog ulaska u grupnu fazu Ligu prvaka i nekoliko velikih transfera od prodaje igrača, ali su rashodi bili utrostručeni u odnosu na 2017.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.