open-navfaktor-logo
search
Donio odluku
Zvijezda Fenerbahčea povukla tužbu protiv bivšeg kluba
Leonardo Bonucci (36), italijanski stoper i jedan od igrača koji spadaju u najveće zvijezde Fenerbahčea, povukao je tužbu protiv svog bivšeg kluba Juventusa. 
01.02.2024. u 19:28
get url
text

Podsjetimo, bivši kapiten Stare dame je tužio torinski klub zbog nedostatka odgovarajućih uvjeta za treniranje, štete nanesene njegovom imidžu i povrede profesionalnih prava, a tužbu je pokrenuo u septembru prošle godine.

Od odlaska iz Juventusa prošlog ljeta igrao je za Union Berlin, a ove zime prešao u turski Fenerbahče, klub čiji dres nose bh. reprezentativci Edin Džeko i Rade Krunić.

- Leonardo Bonucci povukao je svoju arbitražnu žalbu protiv Juventusa, koji je prihvatio povlačenje. Time je spor definitivno riješen, bez finansijskih posljedica. Juventus i Leonardo Bonucci u potpunosti su zadovoljni ishodom ove stvari, koja ostavlja netaknute pobjedničke trenutke i odnos građen godinama - objavio je torinski klub.

Bonucci je dres Juventusa nosio u dva navarata - od 2010. do 2017. godine. te od 2018. do 2023. godine kad je prešao u Union iz Berlina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.