open-navfaktor-logo
search
Apel iz Zenice
Alarmantna situacija u OKK Čelik: "Mlađi igrači dođu i kažu da su gladni..."
Košarkaški klub Čelik iz Zenice u velikoj je krizi. Zeničani su bili otkazali nastup u Prvenstvu BiH, ali su na kraju zaigrali i trenutno su na posljednjoj poziciji sa omjerom 1-4.  
03.12.2021. u 19:26
get url
text

No, mnogo veći problem je situacija u klubu, a saopćenjem za javnost oglasili su se igrači, trener i fizioterapeut OKK Čelik Zenica, koje je na svom Facebook profilu podijelio trener Josip Pandža.

- Ljudi lažu, mi šutimo. Četiri mjeseca šutimo. Od četiri mjeseca igrači su dobili jednu plaću, trener nijednu. Imamo treći najjeftiniji roster u ligi, igrači nemaju hranu od kluba, na put idemo kombijima koje voze fizioterapeut i trener. Samo da bismo uštedili klubu sredstva. Nije nam teško. I šutimo. Mlađi igrači dođu i kažu da su gladni.

Skupimo između sebe sredstva i jedu. I šutimo i dalje.

I nije bitno šta jedemo, nego šta nas jede.

I pojela nas laž. I shvatili smo da između dobrog koji šuti i budale ima razlika. Dobar je veća budala.

Spominjao se štrajk, pa smo odustali. Želimo da igramo. Da se takmičimo s drugima. Da pokažemo da i u blatu možemo biti uspješni.

A vama koji lažete svaki dan, želimo da doživite jednom da vam neko četiri mjeseca ne da plaću, da vidite kakvo je to poniženje. A vašoj djeci ne želimo da ikad budu gladni kao naše kolege, jer je to traumatično, i nije za ljude.

I svako ko je pročitao ovo, ako može nek nas dođe podržati sutra od 17 protiv Leotara. Ovaj klub je veći od svake laži, i bez laži može biti brend. Mi ćemo se na terenu potruditi da to i bude. Prošle sezone smo sa minimalnim sredstvima bili treći u državi. A sad bez ijedne marke igramo. Dajemo svoja sredstva. I opet ćemo biti konkurentni svima.

Mi smo dokazali da volimo ovaj sport i Klub. A Vi? - piše u saopćenju kojegh su potpisali trener i igrači.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.