open-navfaktor-logo
search
Počele pripreme
Bećiragić: Musa će se priključiti sutra, imamo problema i sa Atićem
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u tuzlanskom Mejdanu počela je pripreme za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine protiv Kipra 23. februara i Francuske 26. februara. 
19.02.2024. u 19:29
get url
text

 - Mi smo se skupili za februarski prozor i ne možemo računati na Johna Robersona i Miralema Halilovića. Džanan Musa će se priključiti sutra, a manje problema imamo sa Edinom Atićem, odnosno njegovim zglobom. Kipar je nepoznanica kao ekipa, ali ih poznajemo kao igrače. Realno to su igrači koji su nivo ispod naših - rekao je Adis Bećiragić, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Vjeruje da BiH može pobijediti i favorita Francusku, ali i da Kipar isto misli za BiH,, odnosno izaći će da nas pobijede.

Adin Vrabac, jedan od najiskusnijih Zmajeva, istakao je da mu je drago što se reprezentacija ponovo okupila.

- Moramo prvo da razmišljamo o Kipru mada nas sve zanima Francuska. Moramo voditi računa kako ćemo mi izaći na teren na Kipru i pobijediti u toj utakmici - kaže Vrabac. 

Istog razmišljanja je i reprezentativac Amar Gegić. 

- U prvoj utakmici smo favoriti i vjerujem da neće biti nikakvih problema. Što se tiče Francuza vjerujem da uz pun Mejdan možemo doći do pobjede - kaže Gegić.

Džanan Musa od sutra je na treninzima, a sve do odlaska na Kipar reprezentativci Bosne i Hercegovine trenirat će u Mejdanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.