open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Bećiragić nakon pobjede: Nismo igrali onako kako smo se dogovorili, ali...
Košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine danas je na otvaranju pretkvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu savladala Portugal rezultatom 84:75.
13.08.2023. u 19:21
get url
text

Reprezentaciju BiH predvodili su Musa (21 poena), Jusuf Nurkić (17 poena) i debitant Luka Garza (15 poena, 12 skokova).

Svoj komentar nakon meča dao je selektor Zmajeva Adis Bećiragić.

- Zadovoljni smo pobjedom i rezultatom ove vrste turnira. Da li smo igrali dobro i onako kako smo se dogovorili? Nismo, ali smo iskoristili individualni kvalitet naših igrača i izuzetno dobru koncentraciju u drugom poluvremenu.

Nadamo se da će sutra kada budemo igrali protiv Poljske, da će nam ova utakmica koju smo igrali iskoristili da prvi put sa Nurkićem, koji nam zauzima izuzetno puno prostora i mjesta u našoj koncepciji i našoj ekipi, da će pomoći da već sutra igramo puno bolje i kvalitetnije.

Ovo je jedan dugi turnir gdje ćemo poslije imati i utakmicu sa Mađarskom. Nama je osnovni cilj da budemo među prve dvije ekipe kako bi sebi produžili mogućnost da osvojimo ovaj turnir.

Pozdrav svima koji vole ovu reprezentaciju i nadamo se da ćemo uraditi ono za što smo došli ovdje, a to je da budemo pobjednici ovog turnira - kazao je Bećiragić.

zabranici Adisa Bećiragića se sutra (14. augusta) sastaju se s Poljskom, a 16. augusta sa Mađarskom.

Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija).

U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.