open-navfaktor-logo
search
Bitka za Eurobasket
Bećiragić otkrio uzrok poraza od Francuza i najavio novog stranca među Zmajevima
Bosna i Hercegovina je u tuzlanskom Mejdanu poražena je od Francuske sa 64:74 u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.
26.02.2024. u 21:54
get url
text

- Dosta toga smo iskoristili što smo se dogovarli. Da smo jednu otvorenu trojku pogodili s ovom publikom, mislim da bi uspjeli. Na terenu smo pokazali dobar kvalitet i zajedništvo - reprezetativac BiH Amar Gegić.

Selektor Adis Bećiragić analizirao je utakmicu i istakao da smo imali priliku da iskoristimo dobru atmosferu i preokrenemo utakmicu.

- Mi smo fizički slabiji i niži od njih. Znali smo da nam je to mana. Oni su to uspjeli da iskoriste. Mislio sam da s ovom atmosferom možemo više pogađati za tri poena. Izuzetno loše smo šutirali tri poena. Tražili smo tu tricu...

Skriveni naš nedostatak je bio šut za tri poena. Bili smo spremni da damo skok u napadu koliko god se trudili, jer na to smo se pripremali - selektror BiH Adis Bećiragić.

Kada je u pitanju novembar i nastavak kvaliikacija Bećeiragić je rekao da se stalno o tome razmišlja.

- Roberson nije mogao biti s nama zbog povrede. Sada izgleda da ćemo morati podmladiti tim, ako to bude stranac to bi trebao biti neko mlađi. Moramo naći igrača koji će željati da igra, koji neće samo biti na dva prozora i otići. Mislim da će to biti 85 posto igrač na poziciji jedinice, skorer - rekao je Bećiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.