open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Bećiragić: Sve se vrtilo oko jedne lopte, loše smo odigrali zadnju minutu, ova reprezentacija može puno bolje
Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić komentirao je poraz Zmajeva od Poljske u finalu olimpijskih pretkvalifikacija rezultatom 76:72.
20.08.2023. u 16:48
get url
text

VEZANI TEKST - Ovo su četiri košarkaša koja Bećiragić nije koristio protiv Poljaka
 

- Sve se otprilike vrtilo oko jedne lopte. Kad pogledamo turnir od početka do kraja svakog dana smo igrali sve bolje i bolje. Momci su, svako u svojim mogućnostima i onoliko koliko smo im dali vremena dali maksimum. Vjerujem da ova reprezentacija može igrati puno bolje, naravno da malo duže igraju. Ekipa koja je dugo vremena igrala s Robersonom je prvi put igrala u drugoj formaciji. Teško je za kratko vrijeme promijeniti način igre - prve su impresije bh. selektora.

- Zahvaljujem se igračima koji su pokušali i u velikom procentu da uspiju da promijene način igre. Imali smo dva nova igrača koja su ušla u rotaciju - Amara Alibegovića i Luku Garzu. Sve u svemu, žao nam je što nismo prošli jer smo, koliko god je i Poljska zaslužila, i mi smo zaslužili. Mislim da smo se doveli u situaciju da pobijedimo, ali smo odigrali loše zadnju minutu.

- O suđenju ne možemo da pričamo, mada se svi malo tuže. Tako je kako jeste, možemo biti žalosni, uvijek treba da gledamo samo svoje greške - zaključio je Bećiragić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.