open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Bećiragić: Za igrače ovog nivoa neodgovorno je izgubiti 22 lopte i dozvoliti toliko skokova u napadu
Adis Bećiragić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, komentirao je izboreno finale olimpijskih pretvkalifikacija na turniru u Poljskoj.
19.08.2023. u 10:43
get url
text

Zmajevi su u polufinalu eliminirali Izrael rezultatom 86:77 i zakazali novi meč protiv Poljske.

VEZANI TEKST - Nurkić: Došli smo bez pripremnih utakmica i evo nas u finalu
 

- Plasirali smo se u finale pretkvalifikacionog tunira, sutra igramo s Poljskom. U polufinalu smo igrali protiv Izraela, koji je u svim segmentima igre kontra od onoga što mi igramo.

- Natjerali su nas na veliki broj izgubljenih lopti, što je odvelo do određene nervoze. Mislili smo ćemo mnogo lakše ovu utakmicu pobijediti. Čestitamo im. Ipak, ekipa s boljim igračima je pobijedila. Mi nismo zadovoljni zato što smo imali veliki broj grešaka. Za igrače ovog nivoa je vrlo nepotrebno i neodgovorno izgubiti 22 lopte i dozvoliti toliko skokova u napadu u utakmici koja se igra kao finale - rekao je Bećiragić.

O novom okršaju s domaćinom turnira.

- Nadam se da ćemo protiv Poljaka igrati bolje. Poljaci su puno bolji od Izraelaca i Mađara. Od igrača očekujem mnogo veću koncentraciju i odgovornost u podjeli lopte. Ako to ne uspijemo bit ćemo u velikim problemima. Čestitao bih igračima, pogotovo nekim što su igrali gotovo 40 minuta, na borbenosti i pobjedi.

Finalni meč igra se u nedjelju s početkom u 14.15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.