open-navfaktor-logo
search
Selektor poslije poraza
Bećiragić: Zakomplikovalo se, svaka vrsta matematike je u igri, nadam se da ćemo Poljake dočekati u finalu
- Izuzetno smo loše igrali u napadu, pogotovo smo izuzetno loše šutirali što nas je dovelo u određenu paniku - rekao je selektor košarkaških Zmajeva Adis Bećiragić poslije poraza od Poljske u drugom kolu grupe B pretkvalifikacija za Olimpijske igre.
14.08.2023. u 23:42
get url
text

- Nismo mogli da podnesemo pritisak koji su iskusno Poljaci napravili na nas. Promašivali smo šuteve, ulazili u komplikovane akcije gdje bi pokušali da nađemo neko drugo rješenje

Pravili smo određene greške na početku u odbrani, kad smo ostavljali neke igrače iz ćoškova da budu sami, što je protiv naše koncepcije - dodao je on.

U posljednjem kolu BiH igra protiv Mađarske, a Poljska protiv Portugala.

Poljaci su maksimalni nakon dva kola, po jednu pobjedu imaju BiH i Portugal, a Mađarska je uknjižila dva poraza. U polufinale kvalifikacija idu dvije prvoplasirane ekipe iz grupe.

- Čestitam Poljacima, dosta se zakomplikovalo, svaka vrsta matematike je u igri, sve može da se desi. Zadnji dan će sve ekipe morati da budu maksimalno koncentrisane. Nadam se da će prije svega Poljska i Portugal igrati na fer način, onako kako treba. Poslije se nadam da ćemo puno bolje igrati protiv Mađarske i plasirati se u polufinale. Onda se nadam da ćemo mi i Poljaci da idemo dalje, da ćemo ih dočekati u finalu, a onda ćemo igrati puno bolje protiv njih - najavljuje Bećiragić.

Mečevi posljednjeg kola igraju se u srijedu. Poljaci i Portugalci će na parket u 18 sati, a meč BiH i Mađarske zakazan je za 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.