open-navfaktor-logo
search
Sjednica UO KSBiH
BiH igra dvomeč s Obalom Slonovače, šta će biti sa "slučajem Bosnić"?
Održana je sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine kojoj su, osim članova UO, prisustvovali tim menadžeri reprezentacija Razija Mujanović i Vedran Princ.
24.05.2023. u 09:30
get url
text

Donijeti su zaključci u vezi organizacije i planova svih nacionalnih selekcija. Rad selektora pomno će se analizirati i pratiti, od samog procesa selekcije igrača do ostvarivanja zajednički usaglašenih ciljeva.

Utvrđena je informacija o pripremama muške seniorske reprezentacije BiH za olimpijske predkvalifikacije. Okupljanje i početak priprema zakazani su za 23. juli na Vlašiću, dok su zasad dogovorene i dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Obale Slonovače početkom augusta, saopćeno je iz KSBiH.

Na sjednici su verificirana i radna tijela KSBiH, precizirani zadaci i planovi istih.

Također, Savez će uskoro pokrenuti proces traženja partnera za marketinšku saradnju i digitalne komunikacije, kako bi se maksimalno iskoristio potencijal KSBiH u ovoj oblasti.

Članovi UO raspravljali su i o presudi BAT-a u vezi tužbe bivšeg selektora Vedrana Bosnića. Zaključeno je da će KSBiH zauzeti stav po ovom pitanju nakon konsultacija s advokatima.

Podsjetimo, KSBiH izgubio je spor pred Arbitražnim tribunalom Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Tribunal je presudio da KSBiH mora Bosniću isplatiti 55.000 eura, te kamatu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.