open-navfaktor-logo
search
Bosna suspendovana
Bradić: Nosio sam vodu igračima i dizao kredite za njihove plaće
Košarkaški klub Bosna Royal suspendovan je do daljnjeg jer nije izmirio obaveze prema službenim licima na utakmici protiv Posušja, tačnije nije im isplaćeno oko 1.200 KM.
02.02.2022. u 14:31
get url
text

Bosna Royal bi sutra trebala igrati gradski derbi protiv OKK Spars, međutim prema posljednjim informacijama do toga neće doći jer su od ovog kluba gotovo svi digli ruke, a predsjednik Almir Bradić nema sredstva da isplati dugovanja i pokrije troškove nove utakmice.

Kako je Bradić izjavio Feni, suspenzija je dan prije utakmice na snazi i nema naznaka da će doći do njenog ukidanja, odnosno plaćanja dugovanja.

- Došli smo do bezizlazne situacije i teško je da će doći do nekih promjena. U Bosni Royal finansijska situacija je izuzetno teška, obećanja nisu ispunjena, novca nema i ono što ja zaista ne želim je da zbog toga ispaštaju naši igrači - rekao je Bradić.

Dodao je da već neko vrijeme sam obavlja mnoštvo funkcija u klubu kako bi kolektiv funkcionisao i da bi se Bosna nastavila takmičiti u Prvenstvu BiH.

- Bio sam od predsjednika do vozača, nosio sam vodu igračima i dizao kredite za njihove plaće. Ja to ne mogu više, iscrpljen sam. Ostala su samo obećanja ljudi na funkcijama koji su rekli da će pomoći u trenucima kada je to njima odgovaralo, a nakon toga se više nikada nisu javili - naveo je Bradić.

Ukoliko Bosna Royal ne uplati novac izgubit će utakmicu službenim rezultatom 20:0.

Bosna se trenutno nalazi na 11. mjestu Prvenstva BiH

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.