open-navfaktor-logo
search
Nagodba
Bryantovoj udovici 27 miliona eura odštete zbog fotografija s mjesta nesreće
Udovica pokojnog košarkaša Kobea Bryanta, Vanessa Bryant, nagodila se s okrugom Los Angeles i dobit će odštetu u iznosu 27,1 milion eura zbog objave fotografija s mjesta nesreće u kojoj su poginuli njen suprug i njihova kćerka u januaru 2020. godine.
01.03.2023. u 13:37
get url
text

- Današnji dan obilježava uspješan završetak hrabre bitke gospođe Bryant jer oni koji su se užasno ponašali odgovaraju za to. Borila se za supruga, kćerku i sve one u zajednici čiji su članovi porodice doživjeli slično nepoštovanje. Nadam se da će njena pobjeda na sudu i nagodba stati u kraj ovoj praksi - rekao je advokat porodice.

Bryant je na sudu u Los Angelesu optužila policiju i bolničare koji su prvi stigli na mjesto nesreće da su objavom eksplicitnih fotografija narušili privatnost njenje porodice i drugih žrtava. Od tada je živjela u strahu da će svaki put kad otvori društvene mreže naići na fotografije.

Christopher Chester, čija je supruga Sarah i 13-godišnja kćerka Payton također poginuli u nesreći, zasebno se nagodio s okrugom Los Angeles za gotovo 19 miliona eura odštete, rekli su advokati u utorak američkim medijimi.

U američkoj saveznoj državi Kaliforniji, nakon nesreće, donesen je zakon koji zabranjuje pripadnicima hitnih službi da neovlašteno fotografiraju osobe na mjestu nesreće ili zločina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.