open-navfaktor-logo
search
Održana Skupština
Da li će KK Bosna igrati ABA 2 ligu: Ovo je "dan D"
Danas je održana Skupština ABA lige, a odluka o konačnoj listi učesnika ABA 2 lige bit će donesena narednog ponedjeljka.
17.07.2023. u 19:46
get url
text

Tada će se zvanično znati ko će dobiti poziv za nastup u drugom rangu regionalnog prvenstva, saznaje portal BHbasket.

Već je poznato 13 klubova koji će igrati novu sezonu, dok se čeka odluka o posljednjem učesniku koji će dobiti pozivnicu.

Među kandidatima za pozivnicu za igranje ABA 2 lige iz BiH se nalaze dva sarajevska tima - KK Bosna i OKK Spars.

Osim Bosne i Sparsa, kandidati za upražnjeno mjesto su i KK Vojvodina, te KK Ilirija.

Našu zemlju u ABA 2 ligi sigurno će predstavljati KK Borac Banja Luka te HKK Široki Široki Brijeg, koji su već ranije osigurali svoje mjesto.

Osim njih, učesnici ABA 2 lige bit će Helios, Šenčur, Cedevita junior, Šibenka, Zlatibor, Spartak, Sutjeska, Podgorica, Pelister, TFT Skopje i MZT Skopje.

Podsjetimo prošle godine su Bosnu i Hercegovinu, ali i prethodnih godina, predstavljali: Spars, Široki i Borac i naša država je bila jedna od rijetkih koja je imala tri predstavnika.

Ljubitelji košarke u Sarajevu sa netrpljenjem čekaju odluku o tome da li će KK Bosna nastupati u ABA 2 ligi naredne sezone. To bi bio veliki povratak bivšeg prvaka evrope na regionalnu košarkašku mapu.

Na klupu Studenata došao je Josip Pandža, tako da se od ovog tima naredne sezone očekuje važna uloga u Prvenstvu BiH, ali i u ABA 2 ligi (ukoliko klub dobije pozivnicu).

Bosna je ovog ljeta do sada dovela sedam košarkaša.

U redove nekadašnjeg prvaka Evrope stigli su Luka Jovanović, Vojin Ilić, Adi Zahiragić, Elmir Džafić, Jure Zubac, Haris Ćurevac i Milivoje Božović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.