open-navfaktor-logo
search
Brutalno iskreno
Dino Rađa: Jadnu djecu maltretiraju želeći od njih napraviti Messija ili Kukoča
Jadnu djecu maltretiraju psihički i fizički u nastojanju da od njih naprave Messija ili Kukoča. Ne razumiju da to trebaju raditi klubovi i treneri, napisao je Rađa
27.10.2018. u 11:25
get url
text

Legendarni hrvatski košarkaš i član košarkaške kuće Slavnih Dino Rađa na Facebooku je otvoreno govorio o tome kako roditelji od svoje djece pokušavaju napraviti nove Messije i Kukoče, uz konstataciju da se sve vrti oko novca.

- Evo jedne koju moram napisati jer me to godinama mori, ali zbog nedavnog događaja baš moram. Izbjegavat ću imena jer ne želim nikome radit niti reklamu niti vrijeđat. Dakle, zove me prijatelj dobar i pita mogu li popit kafu s jednim roditeljem čiji mali igra fudbal. Kazem ja njemu da nemam nikakve veze s fudbalom ali frend je frend i ajde. Nađemo se mi i lik traži sponzora. Kaže da ako mali trenira u Nike ili Adidas da ga drugačije gledaju skauti. Ja gledam u nevjerici. Baš si meni našao tu priču prodat i kažem ja njemu lijepo da to nema veze s vezom.

- Onako fino ga pokušam osvjestit i kazem da ću prvo pitat nekog prijatelja koji se bavi fudbalom ko je mali uopće. I onda nakon par dana shvatim sve. Mali se slika samnom naravno i stavi na Instagram da sam mu ja menadžer i da smo potpisali ugovor. Tako da ako čujete da se bavim time apsolutno nije istine. Ne želim se bavit time niti u košarci a kamoli tamo gdje nemam pojma. I na kraju čujem da mali i nije baš neki talenat kako mi je prezentirano. Klasika.

- To je samo jedan primjer šta danas rade roditelji tim jadnin klincima. Gdje god dođes vise po ogradama i deru se na djecu šta trebaju radit. Svi su završili fakultete košarkaške, fudbalske, kondicione i sve druge potrebne za stvaranje igrača. Jadnu djecu maltretiraju psihički i fizički u nastojanju da od njih naprave Messija ili Kukoča. Ne razumiju da to trebaju raditi klubovi i treneri. Da djeci u glavi prave problem jer ne znaju koga ce slušat - napisao je, između ostalog, Dino Rađa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.