open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Tuzli
Dobrodošlica Zmajeva: Vlada TK pokrovitelj utakmice BiH - Francuska
Vlada Tuzlanskog kantona bit će pokrovitelj domaćinstva kvalifikacione utakmice između Bosne i Hercegovine i Francuske, na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025.
20.02.2024. u 12:45
get url
text

Potvrđeno je to na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića s predstavnicima Košarkaškog saveza BiH i Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

Utakmica će se igrati 26. februara u velikoj dvorani SKPC Mejdan.

Premijer Halilagić je izrazio dobrodošlicu Košarkaškom savezu BiH i reprezentativcima u Tuzlu i Tuzlanski kanton, te kazao da im domaćinstvo ovog susreta čini posebnu privilegiju.

- Po našoj, sada već ustaljenoj praksi, Vlada Tuzlanskog kantona će podržati Košarkaški savez, u finansijskom i u drugim aspektima organizacije ovog meča - naveo je Halilagić.

Ministar kulture, sporta i mladih TK Damir Gazdić istakao je da Vlada TK zadnjih godina pokazuje poseban sluh za razvoj sporta.

- Uz kontinuirano povećanje sredstava za podršku razvoja sporta, što je planirano i ovogodišnjim budžetom, ove godine, u cilju povećanja transparentnosti postupka dodjele sredstava za podršku sportu, uskoro objavljujemo registar sportskih organizacija na području Kantona, te uvodimo i dvostepenost u odlučivanju pri dodjeli sredstava podrške. Sve to pokazuje da ulažemo u sport i sportsko-pedagoški rad sa mladima, ali i da uvodimo više reda u ovu oblast - kazao je Gazdić.

Potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Aid Berbić je zahvalio na iskazanoj spremnosti za podršku, dosadašnjim ulaganjima Vlade TK u sport.

U ime košarkaškog saveza današnjem sastanku prisustvovao je i trener u košarkaškoj reprezentaciji BiH Gordan Firić, te generalni sekretar Sportskog saveza TK Jadran Lasetović.

Reprezentativci su sa okupljanjem u Tuzli počeli jučer, a kvalifikacioni ciklus se otvara susretom u Nikoziji protiv Kipra 23. februara, dok će tri dana kasnije ugostiti Francusku pred publikom u tuzlanskom Mejdanu, saopćeno je iz Vlade TK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.