open-navfaktor-logo
search
Oduševljen
Džanan Musa imenovan za prvog ambasadora dobre volje IOM organizacije u BiH
Međunarodna organizacija za migracije (IOM) objavila je da je renomirani košarkaš, dvostruki prvak Eurolige Džanan Musa imenovan za prvog ambasadora dobre volje ove organizacije u Bosni i Hercegovini.
15.02.2024. u 10:47
get url
text

Rođen u Bihaću, Musa je stekao priznanje igrajući u NBA ligi, dobitnik je nagrade EuroCup Basketball Rising Star Award za 2018. godinu. Trenutno nastupa za Real Madrid u španjolskoj ligi ACB, a sa ovom ekipom osvojio je Euroligu 2023. godine. Njegova sjajna karijera služi kao inspiracija za mlade sportaše u Bosni i Hercegovini.

- Oduševljen sam mogućnošću saradnje na brojim inicijativama usmjerenim na pomoć onima kojima je pomoć potrebna. Posebno sam uzbuđen biti dijelom projekata koji donose korist zajednicama - izjavio je Musa. 

Pored sporta, njegovi humani napori naglašavaju predanost zajednici, posebno prema mladima što potvrđuje Musinu posvećenost humanitarnom radu.

Kao ambasador dobre volje Međunarodne organizacije za migracije, Musa teži ka podizanju svijesti i poticanju na razmišljanje o migracijama te promoviranju ljudskih priča. Pored toga, on nastoji angažirati mlade u lokalnim zajednicama i zagovarati transformativnu moć sporta.

 - Uzbuđeni smo jer će se Musa pridružiti Međunarodnoj organizaciji za migracije u Bosni i Hercegovini kao ambasador dobre volje, on je uzor mladim ljudima i pokazuje koliko sport može biti univerzalna poruka kohezije, inkluzije i multikulturalizma - kazala je Laura Lungarotti, šefica misije IOM-a u Bosni i Hercegovini i koordinatorica za Zapadni Balkan, saopćeno je iz IOM-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.