open-navfaktor-logo
search
Najbolji među Kraljevima
Džanan Musa otkrio tajnu uspjeha Reala: Radimo ono što je potrebno
AUTOR: Faktor
25.05.2024. u 11:07
get url
text
Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, predvodio je Real do plasmana u finale Eurolige, gdje će u nedjelju braniti trofej protiv Panathinaikosa.
Sa 20 poena, tri skoka i dvije asistencije naš košarkaš bio je prvo ime Kraljeva. Zasluženo je ponio epitet najkorisnijeg igrača (MVP).
- Osjećaj je nevjerovatan, da imaš priliku da osvojiš nešto dva puta zaredom. To je bio plan od početka sezone. Mislim da smo ovo zaslužili. Radili smo iz dana u dan i u finalu smo. Iskustvo koje imam u Realu, a koje su mi prenijeli stariji igrači, implementiram na utakmici. Uradio sam to najbolje moguće. Odmorit ćemo se, pa pripremiti za finale protiv Panathinaikosa - rekao je Musa nakon utakmice u Berlinu.
Pohvalio je atmosferu u ekipi i otkrio recept za uspjeh Kraljeva.
- Vjerujemo jedni drugima, vjerujemo da radimo ono što je potrebno da dobijamo utakmice. Pomažemo svi svima, pogotovo u odbrani, tako da je to jedna od ključnih činjenica. Očekujemo da ćemo pobijediti u nedjelju. Neće biti lako, ali sama činjenica da možemo nešto uraditi dvije godine zaredom je nešto specijalno - naglasio je Musa.
Finale Eurolige igra se u nedjelju od 20 sati.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.