open-navfaktor-logo
search
Stigle u Osaku
FIBA odlučuje o Zmajicama, Razija Mujanović pita: Narode, jeste li uz nas?
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je doputovala u Osaku, gdje je očekuju utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
06.02.2022. u 12:48
get url
text

Uz članove stručnog štaba, u japanski grad stigle su sljedeće igračice: Milica Deura, Jonquel Jones, Nikolina Babić, Matea Tavić, Anđela Delić, Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Marica Gajić, Nikolina Džebo, Dragana Domuzin, Sara Heljić i Hanna Halilović.

Naša delegacija na aerodromu je prošla rigorozne kontrole te će biti u takozvanom balonu tokom cijelog boravka u ovoj azijskoj zemlji.

Na Svjetsko prvenstvo, koje će se tokom septembra održati u Australiji, plasirat će se tri selekcije iz grupe u Osaki.

S obzirom na to da je Košarkaški savez Bjelorusije najavio odustajanje svoje reprezentacije, čeka se zvanični stav Svjetska košarkaška federacija (FIBA) o načinu na koji će biti verifikovane njihove utakmice.

I dok se čeka odluka FIBA-e, javila se naša legendarna Razija Mujanović, koja je sa ekipom u Osaki.

- Konačno, bh. porodica je na okupu u Osaki. Spremni smo i jedva čekamo da počne turnir. Cilj je samo jedan, plasman na Svjetsko prvenstvo po prvi put u našoj historiji! Narode, jeste li uz nas? Za vas narode, za grb na srcu, za generacije koje dolaze - napisala je Mujanović, uz zajedničku fotografiju našeg tima u Osaki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.