open-navfaktor-logo
search
Bivši selektor
Goran Lojo i KSBiH postigli sporazum o raskidu ugovora
Bivši selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH Goran Lojo i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine postigli su sporazum o raskidu ugovora, nakon što je prethodno Lojo podnio ostavku.
26.04.2023. u 10:38
get url
text

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH u komunikaciji s bivšim selektorom ženske seniorske reprezentacije također je dogovorio način isplate zaostalih obaveza prema njemu, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

- Prije svega, zahvaljujemo se Goranu Loji na predanosti s kojom je obavljao posao selektora i vrhunskim rezultatima sa ženskom reprezentacijom. Njegov doprinos bh. košarci, ostvaren u proteklom periodu, zauvijek ostaje zapisan. Također se zahvaljujemo na razumijevanju i senzibilitetu prema delikatnoj situaciji u kojoj se nalazi Savez, prilikom dogovora o izmirivanju preostalih obaveza - istakao je predsjednik UO KSBiH Dalibor Miloš.

U selektorskom mandatu Gorana Loje ostvareni su historijski uspjesi bh. košarkašica, od osvajanja petog mjesta na Eurobasketu do plasmana na Svjetsko prvenstvo.

- Prešli smo dug put tokom ovih šest godina, koliko sam obavljao funkciju selektora seniorki. Zahvalio bih se igračicama, članovima stručnog štaba i svima u Košarkaškom savezu BiH koji su bili na raspolaganju reprezentaciji. Odlazim ponosan na ostvareno, ali također želim naglasiti da ću uvijek biti na usluzi KSBiH za bilo kakav vid pomoći i saradnje, bez ikakvog finansijskog uvjetovanja. To je moja druga kuća - poručio je bh. stručnjak.

Košarkaški savez BiH čestitao je Goranu Loji na tituli prvaka Njemačke s ekipom Kelterna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.