open-navfaktor-logo
search
Bivši generalni sekretar
Harun Mahmutović: Pojedini članovi UO KSBiH su htjeli ukinuti ovu reprezentaciju
Harun Mahmutović, nekadašnji generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, čestitao je Zmajicama plasman na Svjetsko prvenstvo u Australiju.
14.02.2022. u 09:42
get url
text

No, iznio je i nekoliko zabrinjavajućih činjenica, prozvavši pojedine članove Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH da su željeli "ugasiti" ovu selekciju. Oglasio se na Facebooku, a njegov post prenosimo u cijelosti.

- Moje kraljice - šampionke! Nekad davno dok su još ove djevojke bile djevojčice, 16 godina, krenuli smo pisati bh. bajku. Odrasli ne vjeruju u bajke.

Pojedini članovi UO KSBiH su mi htjeli ukinuti ovu reprezentaciju koja je tada bila U-20. Kao nema smisla... Danas je najlakše djeci uzeti snove jer djeca nemaju priliku da istupaju u medijima, nemaju priliku da se javno žale. A možda danas i nema djece, možda su svi odrasli.

Pojedine velike i slavne košarkašice su me pljuvale po medijima da sam baš ja ukinuo A reprezentaciju i uništio žensku košarku.

Kad imate malo para, ne i za odrasle i za djecu, onda je valjda normalno da date djeci. A u moje vrijeme je bilo djece.

Kad oni ili one pljunu, ja obrišem lice i nastavim dalje, još sigurniji da ima smisla. Nikada nisam sumnjao... Ove djevojčice, sada djevojke, primjer su vam da ni Pepeljuga ni Ružno pače nisu bajke.

Slobodno vjerujte i sanjajte, bez obzira na to što će neki misliti da ste ludi, nema snova koji se ne mogu ostvariti! Čestitke i selektoru i ostalim članovima ekipe jer svi su oni zajedno zaslužni za ovaj uspijeh. Kapa dole - napisao je Mahmutović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.