open-navfaktor-logo
search
Čeka se Zrinjski
Hoće li BiH imati tri predstavnika u ABA 2 ligi?
U drugom razredu regionalne lige u novoj sezoni nastupit će Borac Čačak, Dynamic, Helios, Lovćen, MZT, Novi Pazar, Rogaška, Široki, Spars, Split i Sutjeska
16.07.2019. u 15:14
get url
text

Vodstvo ABA2 lige uputilo je pozivnicu HKK Zrinjski Mostar za učešćem u novoj sezoni regionalne lige no u ovom trenutku još se ne zna hoće li uprava kluba pozivnicu prihvatiti.

U drugom razredu regionalne lige u novoj sezoni nastupit će Borac Čačak, Dynamic, Helios, Lovćen, MZT, Novi Pazar, Rogaška, Široki, Spars, Split i Sutjeska. Nakon što je došlo do fuzije Cedevite i Olimpije, ostalo je upražnjeno mjesto koje je trebala zauzeti Olimpija, a pozivnicu je dobio Zrinjski koji je u domaćem prvenstvu poražen u polufinalu od Sparsa.

- ABA liga prepoznala je dobar rad u HKK Zrinjski te nam je tijekom ponedjeljka stigla i pozivnica za nastup u novoj sezoni. Čekamo odluku Upravnog odbora o eventualnom igranju lige, ali mišljenja smo da Grad Mostar, koji je kandidat za Evropsku prijestolnicu kulture, mora imati jedan brend kao Zrinjski koji će ga predstavljati na regionalnoj košarkaškoj sceni, ali isto tako bez podrške Grada i Kantona nećemo biti u mogućnosti snositi troškove ovoga regionalnog takmičenja - saopćio je Zrinjski.

Direktor Odjela za odnose s medijima u HKK Zrinjski Darko Smiljanić kazao je kako se odnos prema košarkaškom klubu nakon osvajanja historijskog naslova prvaka BiH 2018. godine nije nimalo poboljšao, istaknuvši kako prije svega od podrške Grada i Kantona ovisi hoće li Zrinjski i treću godinu zaredom igrati u ABA2 ligi.

Dodao je kako će se rasplet ove priče znati do kraja sedmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.