open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za OI
Hrvatska razbila Sloveniju, nije pomogao ni Luka Dončić
AUTOR: Faktor
02.07.2024. u 22:15
get url
text
Košarkaška reprezentacija Hrvatske pobjedom je počela nastup na turniru kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu. I to kakvom pobjedom.
Naše komšije u Grčkoj su srušile Sloveniju sa 108:92. Slovencima nije pomogao ni Luka Dončić, jedan od najboljih košarkaška današnjice.
Hrvati su prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa 31:16, a Slovenci su do odlaska na odmor smanjili zaostatak na "minus 13" (41:54).
Izabranici Josipa Sesara dodali su gas u trećem periodu, te su ubrzo otišli na 21 poen prednosti (74:53). Do kraja meča uspješno su čuvali prednost i napravili veliki korak ka osvajanju prvog mjesta u grupi C1 (prva dva idu u polufinale turnira u Grčkoj).
Druga dva putnika u polufinale mini-turnira dat će grupa C2 u kojoj su domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat, a konačni  pobjednik će izboriti plasman na Olimpijske igre i upasti u grupu A.
Dončić je upisao triple-double (26 poena, 11 skokova i 10 asistencija), ali to nije bilo dovoljno da se ugroze Hrvati kod kojih je najefikasniji bio FIlipović (21 poen).
Hrvatska sutra igra 2. kolo igra protiv Novog Zelanda.
Rezultati
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.