open-navfaktor-logo
search
Sjednica u Minhenu
Izabran novi predsjednik FIBA-e, nagrada za Raziju Mujanović
Okončana je sjednica Generalne skupštine FIBA Europe, koja se protekla dva dana održavala u Minhenu. Izabran je novi predsjednik, riječ je o legendi španske košarke Jorgeu Garbajosi.
21.05.2023. u 15:30
get url
text

Eminentnom skupu, koji je okupio najvažnije ljude evropske košarke, prisustvovao je i Dalibor Miloš, predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH.

Prvi čovjek KSBiH ovom prilikom je čestitao Garbajosi na imenovanju, a također se susreo sa izvršnim direktorom FIBA Europe Kamilom Novakom te brojnim predstavnicima nacionalnih saveza.

- Dojam je da nas u vrhu kontinentalne košarke puno više poznaju i cijene nego što mi sami sebe cijenimo. Kao primjer ovoga što govorim mogu izdvojiti razgovor sa glavnim tajnikom FIBA Andreasom Zagklisom.

Biranim riječima priča o nama. Gledao je utakmice našeg prvaka Igokee u Ligi prvaka i bio impresioniran, posebno kapitenom ekipe. Također, svima je u lijepom sjećanju ostala dobro organizirana sjednica Generalne skupštine FIBA Europe, koja je održana u Sarajevu prije dvije godine - kaže Miloš.

Naglašava kako je u veoma ugodnom tonu prošao i dijalog s novim predsjednikom FIBA Europe.

- Ima velike planove. Rekao je kako nas planira uskoro obići. Moram reći i kako me je potpredsjednik Košarkaškog saveza Poljske Grzegorz Bachanski dva puta pitao u kakvom sastavu dolazimo na pretkvalifikacijski turnir, koji se održava upravo u njegovoj zemlji. Očito je da nas se boji. Samo sam mu rekao da ćemo doći i pobijediti - ističe Dalibor Miloš.

Tokom održavanja sjednice Generalne skupštine predsjednik UO KSBiH preuzeo je i nagradu za Raziju Mujanović, koju je tim menadžerica bh. ženske košarkaške reprezentacije dobila za rad u Odboru za žensku košarku FIBA.

Foto: KSBiH

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.