open-navfaktor-logo
search
Grčki košarkaš
Još jedna zvijezda otkazala nastup na Mundobasketu: Ovo nije izbor, nego moja jedina opcija
Velikom broju košarkaških zvijezda koje su otkazale nastup na Svjetskom prvenstvu, među kojima je svakako najistaknutiji Nikola Jokić (Srbija), pridružio se još jedan dvostruki MVP NBA lige i MVP finala, Giannis Antetokounmpo.
11.08.2023. u 15:58
get url
text

Jedan od najboljih košarkaša svijeta objavio je da nije u stanju nastupati za grčku reprezentaciju na smotri na Filipinima, u Japanu i Indoneziji koja počinje 25. augusta.

- Svi znaju za moju strast i ljubav prema reprezentaciji i one se nikad neće promijeniti. Od završetka moje NBA sezone tjerao sam svoje tijelo da krajnjih granica kako bih mogao biti igrač koji moram biti da bih mogao pomoći ekipi da ostvari ciljeve.

Međutim, nakon mjeseci rada i višestrukih sastanaka sa doktorskim timom jasno je da nisam spreman takmičiti se na nivou na kojem moram biti za učestovanje na Svjetskom prvenstvu. Ovo nije bio izbor, nego jedina opcija kojom mogu osigurati da ću se vratiti na razinu košarke za koju sam tako naporno radio kroz cijelu karijeru.

Užasno sam razočaran ovim ishodom, ali to je odluka koju sam donio sa doktorskim timom. Nastavit ću se pripremati da budem spreman sljedeći put kad budem potreban. Moj osobni i ultimativni timski cilj je plasman na Olimpijske igre i bit će mi čast predstavljati reprezentaciju iduće godine - napisao je Antetokounmpo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.