open-navfaktor-logo
search
Legenda bh. košarke
Kome je Razija Mujanović posvetila pobjedu nad Švedskom?
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je učešće u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nakon što je danas u Valenciji s 82:63 savladala Švedsku.
26.06.2021. u 14:40
get url
text

Ovim trijumfom naša selekcija ostvarila je najbolji rezultat na evropskim prvenstvima ikada, a konačan poredak zavist će od ishoda utakmice Španije i Rusije.

- Bosna i Hercegovina je među šest najboljih na Eurobasketu! Idemo naredne godine u Australiju da se borimo za plasman na Svjetsko prvenstvo! - poručila je legendarna Razija Mujanović, koja obavlja ulogu tim-menadžera u našoj reprezentaciji.

Nekada sjajnu košarkašicu za Valenciju vežu posebne uspomene, što je i priznala u objavi na Facebooku.

- Za Valenciju me vežu posebne emocije, ovdje se osjećam kao kod kuće. Ovdje smo moj pokojni trener Miki (Mihajlo Vuković) i ja ispisali historiju ženske košarke. Sinoć sam sanjala da je na tribinama i da nas gleda. Ova pobjeda je za tebe treneru i za sve vas koji nas pratite od prvog dana - poručila je Mujanović.

Razija je otkrila i da je imala ozbiljne rasprave s prijateljima iz svijeta košarke, a koji su se ticali nastupa BiH na EP-u.

- Prije odlaska na pripreme imala sam žustre rasprave sa prijateljima iz svijeta košarke. Rekli su mi da je uspjeh što smo se plasirali i da nam treba biti cilj da odemo i da se ne obrukamo. Rekla sam im da ova ekipa i ja nemamo takav mentalitet. Ako ćemo ići sa bijelom zastavom, onda bolje da ostanemo kući i gledamo utakmice preko TV ekrana - kazala je Mujanović, te dodala:

- Rekla sam im, ako idemo, onda idemo sa mislima da svakoga možemo pobjediti. Ako idemo, onda idemo da se borimo i da nas na kraju utakmice nagrade aplauzom i ovacijama. Ako idemo, onda idemo da nakon utakmice izađemo uzdignute glave sa parketa bez obzira na rezultat.
Otišli smo, a dalje znate... Radujte se, idemo daljeeee! Volim te Bosno i Hercegovino.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.