open-navfaktor-logo
search
Dočekuju Crnu Goru
Košarkašice BiH bez pobjede skoro dvije godine, mogu li sa novim selektorom prekinuti crni niz?
Ženska košarkaška reprezentacija pod vodstvom novom selektora Miloša Pavlovića sutra započinje kvalifikacije za Eurobasket koji će se 2025. godine igrati u Njemačkoj, Italiji, Češkoj i Grčkoj.
08.11.2023. u 13:44
get url
text

Protiv Zmajica u dvorani Hills u Sarajevu (20 sati) bit će reprezentacija Crne Gore.

Naša selekcija će tako imati priliku prekinuti niz od 10 uzastopnih poraza.

Košarkašice BiH su posljednji put upisale pobjedu 13. februara 2022. godine u meču kvalifikacija za SP 2022. koje se igralo u Australiji. Pod vodstvom tadašnjeg selektora Gorana Loje naše igračice su savladale Japan rezultatom 87:82.
Nakon toga nizali su se porazi naše selekcije (Francuska, Portoriko, Kina, Južna Koreja, Belgija dva puta, SAD, Sjeverna Makedonija, te Njemačka u dva navrata), a ceh toga je platio Goran Lojo, koji je napustio klupu naše reprezentacije.

Jedna od najboljih košarkašica svijeta Jonqeul Jones se poslije nastupa na Svjetskom prvenstvu odlučila povući iz nacionalnog tima, ali ne samo ona već i Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Nikolina Elez i Matea Tavić.

Također, iz privatnih razloga, već duži period u reprezentaciji nema ni Marice Gajić.

Vrijedi istaknuti da su bh. košarkašice poslije Svjetskog prvenstva nastavile igrati kvalifikacije za EP, a gdje se najbolje vidjelo koliko na parketu nedostaju Jones i ostale dame koje su se odlučile oprostiti.

Rostern Zmajica nakon odlaska Jones nije uspjela "razdrmati" naturalizovana košarkašica Courtney Hurt koja je i prije dolaska "Majke Zmajica" nosila dres sa našim nacionalnim grbom.

Dres sa nacionalnim grbom nosi nekoliko mladih nada nade košarke, a u reprezentaciju se nakon dvogodišnjeg odsustva vratila Melisa Brčaninović, igračica Burse.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.