open-navfaktor-logo
search
Pripreme u Mostaru
Košarkašice BiH imaju svoj cilj na Eurobasketu
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Mostaru se priprema za nastup na Eurobasketu.
02.06.2021. u 22:06
get url
text

Po okončanju mini-ciklusa u gradu na Neretvi, bh. košarkašice će otputovati za Crnu Goru, gdje ih očekuju prijateljski susreti sa selekcijom ove zemlje. Selektor Goran Lojo u izjavi za Anadolu Agency je kazao da kroz pripremne utakmice nastoji primijeniti sve taktičke varijante i isprobati sve igračice, te da sa istim ciljem putuje i ka Podgorici.

- Nažalost, tek u ponedjeljak ćemo biti kompletni kada će nam se priključiti Jones. Nadam se da ćemo na Eurobasketu ostvariti makar jedan trijumf. Sve igračice rade odlično, daju maksimum... U zadnje vrijeme više radimo sa loptom. Zadovoljni smo učinkom. Imamo kvalitet, imamo širinu, imamo odličnu atmosferu, a naš jedini nedostatak je neigranje na Eurobasketu od 1999., i baš bi bilo dobro da nas zbog toga potcijene - izjavio je Lojo.

Zadovoljna učinkom u dosadašnjem dijelu priprema je i Marica Gajić.

- Nakon prijateljskih mečeva protiv Hrvatske možemo kazati da smo u zavidnoj formi, posebno što se tiče fizičke pripreme. Danas je akcenat na radu sa loptom. Teško je predvidjeti koji su naši krajnji dometi na Evropskom prvenstvu. Čudna je godina. Naša grupa je baš jaka. Belgija je vrhunska reprezentacija, igrat će na Olimpijskim igrama, dok su Turska i Slovenija mlade selekcije koje godinama imaju dobar sistem. Mi ćemo tražiti priliku na utakmicama protiv njih, što ne znači da ćemo se unaprijed predati i na susretu sa Belgijom - istakla je Gajić.

Očekuje da će bh. tim do puta za Podgoricu dodatno podići formu, te u svoja najbolja izdanja prirediti na Eurobasketu.

- Zadovoljne smo urađenim, trudimo se i ispunile smo sve što je selektor tražio od nas. Nadam se da ćemo u pravoj formi dočekati Evropsko prvenstvo. Idemo po tu jednu pobjedu. Dobili smo najtežu grupu na prvenstvu, jer su naša tri protivnika u top deset selekcija na starom kontinentu, a našu šansu ćemo tražiti na utakmicama protiv Slovenije i Turske - kazala je.

Košarkašice Bosne i Hercegovine u Mostaru borave od utorka. Svečani prijem za njih po dolasku organizovali su gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Sportskog saveza grada, Senad Kevelj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.