open-navfaktor-logo
search
Radno u KSBiH
Košarkaška reprezentacija BiH će dobiti novog playmakera, stiže i zamjena za Jonquel Jones
AUTOR: S. Selimović
27.06.2024. u 21:39
get url
text
Zmajevi kvalifikacije nastavljaju u novembru
Zmajevi kvalifikacije nastavljaju u novembru
FOTO: FIBA
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti novog playmakera. Bit će to naturalizirani košarkaš, zamjena za Johna Robersona.
Dalibor Miloš, predsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, potvrdio je za Faktor da krovna kuća bh. košarke završava pregovore sa više kvalitetnih stranaca, ali da o imenima ne želi govoriti dok sve ne bude gotovo.
U medijima se u proteklom periodu spekuliralo o mnogim košarkašima, a posljednji od njih je 29-godišnji Amerikanac Isaiah Shaquille Taylor, koji ima NBA iskustvo (Houston Rockets, Atlanta Hawks), kao i euroligaško (Anadolu Efes, Žalgiris Kaunas), a trenutno nastupa u kineskom Shanxi Loongsu.
Kada KSBiH konačno odabere košarkaša koji će braniti boje BiH, onda slijede administrativne prepreke, odnosno proces dobijanja državljanstva za odabranog igrača.
Miloš nam kaže da su prethodna iskustva s Vijećem ministara BiH odlična i za svaku pohvalu, tako da bi Adis Bećiragić u kvalifikacijama za Eurobasket 2025 koje se nastavljaju novembarskim dvomečom sa Hrvatskom trebao imati širi roster, a što je još bitnije kvalitetno rješenje na deficitarnoj poziciji.
Prvi čovjek KSBiH za Faktor je ekskluzivno otkrio da će pojačanje dobiti i ženska košarkaška reprezentacija BiH. Stiže zamjena za Jonquel Jones koja je ostavila neizbrisiv trag u ženskoj košarci naše domovine.
- U najozbiljnijim pregovorima smo s vrhunskom igračicom. No, zasad, dok sve ne bude gotovo, ne mogu otkriti njeno ime - rekao je Miloš.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.