open-navfaktor-logo
search
Turnir u Zenici
Livno odustalo od završnog turnira Kupa BiH, Jumper u finalu čeka Orlove ili Lavove
Zenički košarkaški klub Jumper Taurus, koji će večeras i sutra biti domaćin završnog turnira Kupa Bosne i Hercegovine u Gradskoj areni "Husejin Smajlović", plasirao se direktno u sutrašnje finale.
08.03.2024. u 09:24
get url
text

Klub je na Facebooku obavijestio svoje navijače i prijatelje kluba da je ŽKK Livno iz Livna, protiv kojeg su danas u 17 sati trebali igrati u prvom polufinalnom meču, odustao od nastupa i dolaska u Zenicu.

- Nažalost, ova vijest je došla u posljednji trenutak, što nas je stavilo u krajnje nepoželjnu situaciju. Smatramo ovakav potez krajnje nekorektnim, posebice uzimajući u obzir da smo mi domaćini najvećeg događaja u ženskoj košarci.

Ova iznenadna promjena planova zadala nam je velike probleme u pogledu reorganizacije događaja. Međutim, iako smo se u prošlosti već suočavali sa sličnim izazovima i sabotiranjima, želimo istaknuti da to nije umanjilo našu odlučnost da ovaj događaj učinimo nezaboravnim- istakli su iz Jumpera.

Ekipa Jumper Taurus se direktno plasirala u finale Kupa, koje je na programu sutra u 17 sati, a protivnik će im biti poznat nakon što večeras bude odigran i poznat pobjednik u drugom polufinalnom paru Kupa BiH, u kojem se sastaju ekipe banjalučkih Orlova i brčanskih Lavova.

Druga polufinalna utakmica na programu je večeras u 20 sati, a igra se u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici.

Košarkašice Orlova su aktuelne prvakinje BiH i osvajačice trofeja Kupa BiH, koji su osvajale protekle tri godine uzastopno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.