open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Lojo: Prilika mlađim igračicama da se nametnu
Lojo je na pripreme pozvao 14 igračica, od kojih će većina prvi put imati priliku da zaigra u dresu sa državnim grbom
30.05.2019. u 19:30
get url
text

Podmlađena ženska seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan nalazi se na pripremama u Sarajevu.

Izabranice selektora Gorana Loje od 2. do 15. juna odigrat će prijateljske utakmice sa Srbijom, Crnom Gorom, Hrvatskom, Češkom, Latvijom i Mađarskom.

Lojo je na pripreme pozvao 14 igračica, od kojih će većina prvi put imati priliku da zaigra u dresu sa državnim grbom. Vjeruje da je ovo prilika za mlađe košarkašice da se nametnu za naredne reprezentativne akcije.

- Tu smo u kombinovanom sastavu, samo šest košarkašica je iz rostera koji je nastupao u kvalifikacijama. Želimo dati priliku košarkašicama koje su imale dobru sezonu ne bi li se nametnule i pokazale da možemo na njih računati u narednim ciklusima - izjavio je Lojo.

Jonquel Jones, koja će pojačati bh. tim u narednim kvalifikacijama, nije mogla biti s ekipom na ovom okupljanju s obzirom na to da nastupa u WNBA ligi, ali će se priključiti tokom kvalifikacija.

Tim menadžer ženske reprezentacije Razija Mujanović ističe dobru atmosferu u ekipi i vjeruje da pozvane igračice posjeduju kvalitet i potencijal.

- Turniri na kojim budemo nastupali nisu nam bitni rezultatski. Bitno je da stvorimo dobru atmosferu, da igračice koje nisu imale veliku ili nikakvu minutažu da je dobiju i da pokažu svoj kvalitet - naglašava proslavljena bh. košarkašica.

Selektor je na ovo okupljanje pozvao sljedeće igračice: Milicu Deuru, Nikolinu Džebo, Jovanu Marković, Marinu Džinić, Nikolinu Zubac, Anidu Ćorović, Sandru Azinović, Draganu Zubac, Milicu Zeljković, Miljanu Džombetu, Draganu Domuzin, Gorjanu Marjanović, Lejlu Omerbašić i Anđelu Kremenović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.