open-navfaktor-logo
search
Pred duel
Marca: 20 hiljada srbijanskih fanatika dočekuje Kraljeve, ponajbolji igrač Reala navija za Partizan
Velika tučnjava pred kraj druge utakmice četvrtfinala Eurolige, koja je na manje od dvije minute prije kraja odlukom sudaca prekinuta te je registrirana rezultatom u tom trenutku, Real - Partizan 80:95, zasjenila je velik trijumf gostiju. Partizan sada vodi 2:0 u seriji koja se igra na tri pobjede te večeras od 20:30 može izboriti plasman na Final Four pobjedom pred 20 hiljada svojih navijača u beogradskoj Areni.
02.05.2023. u 13:42
get url
text

Ekipa Željka Obradovića zasluženo je pobijedila u utakmici u kojoj Real nije imao vodstvo niti jedne sekunde. Partizan je počeo serijom 9:0 i do kraja je zadržao potpunu kontrolu.

VEZANI TEKST - Grobari režiraju osvetu: Musu i saigrače u Beogradu čeka "pakao", za meč spremna posebna strategija

Partizan su do pobjede predvodili Australac Dante Exum, koji je ubacio 19 poena te Amerikanci James Nunnally (16), Zach LeDay (15) i Punter (14)

Sjajnu utakmicu u oba smjera za goste je odigrao i Francuz Mathias Lessort, koji je ubacio 10 poena, uhvatio osam skokova i podijelio dvije blokade. Mario Hezonja je sa 16 poena predvodio Real. Na samom kraju izbila je tučnjava nakon sukoba Puntera i Realove legende Sergija Llulla.

U tučnjavi su učestvovali igrači oba tima, a krenulo je naguravanjem. No ubrzo je eskaliralo u masovnu tučnjavu. Džanan Musa, bh. reprezentativac, dobio je udarac od Puntera. Zatim je Musu s leđa na pod bacio Lessort. Hezonja je krenuo u zaštitu suigrača te je pokušao udariti Puntera. 

U tom trenutku dogodio se najgori napad u tučnjavi. Guerschon Yabusele, četvorka Reala visoka dva metra i teška 123 kilograma, s leđa je uhvatio Exuma i brutalno ga zakucao na pod.

Nakon što se tučnjava smirila, sudije su isključile toliko igrača da ih nije ostalo dovoljno za završetak meča, koji je onda morao biti prekinut. 

Najčitaniji španskii sportski list Marca nizom tekstova najavljuje današnji beogradski meč Partizana i Reala u četvrtfinalu Eurolige.

- Čudan slučaj Marija Hezonje, Hrvata i jednog od glavnih igrača Reala, ali i velikog navijača Partizana - piše Marca i dodaje:

- Još otkako je igrao u mladim kategorijama Super Mario nije krio da navija za srpskog velikana. Sada je jedan od vođa Reala na neprijateljskom teritoriju, ali ne možemo napisati da će tamo biti protiv svih. Zato što Hezonja voli Partizan, a čiji navijači vole Hrvata.

Nakon što je 2012. briljirao za Hrvatsku na U-17 SP-u izjavio je: Partizan mi je omiljeni klub, draži od zagrebačke Cibone. Ondje je luda kuća, atmosfera i navijači kakvih nigdje nema, a još su poznati po sjajnom radu s mladim igračima - dodali su Španci.

Partizan će odlukom Eurolige igrati bez Kevina Puntera (dva meča suspenzije) i Matthiasa Lessorta (jedan meč suspenzije).

Najteže je prošao realov Guershon Yabusele sa pet mečeva suspenzije. Također, Gabriel Deck će propustiti večerašnji meč ova dva tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.