open-navfaktor-logo
search
Poklon za djecu
Mirza Teletović otvorio košarkaški teren u Jablanici
Bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović otvorio je košarkaški teren u Jablanici na mjestu gdje je učio igrati košarku.
03.07.2023. u 10:01
get url
text

- Na ovom, do jučer betonskom terenu, zavolio sam košarku, zavolio sam zvuk lopte koja para mrežicu. Zavolio sam igru, a ta igra mi je dala prijatelje za cijeli život. Igralište pored škole, ispod moje kuće u Jablanici gdje sam se vratio živjeti s obitelji, godinama je zapušteno i godinama planiram to promijeniti, a ove godine smo i uspjeli u tome - napisao je Teletović na svom Facebook profilu.

Obnovljeni su teren i tribine, te je postavljena zaštitna ograda.

- Zajedno s donatorom kojeg smo doveli obnovljeni su teren i tribine, postavljena je zaštitna ograda, kao i najmoderniji reflektori, te sa zadovoljstvom ovaj teren poklanjam građanima moje Jablanice, a prvenstveno djeci. Već u prvom satu nakon obnove terena, na njemu je bilo desetine dječaka i djevojčica, te se ponovo začula dječja galama i tapkanje lopte po terenu - kazao je Teletović.

Istakao je kako je sretan što Jablanica ponovno ima uvjete da stvori nove uspješne košarkaše i košarkašice.

- U narednih nekoliko dana, na ovom terenu će dječaci i djevojčice uživati u košarkaškom kampu "MT3" odakle će, uvjeren sam, ponijeti pregršt lijepih uspomena, koje će ih pratiti cijeli život. Hvala direktorici škole Sabini Palić, načelniku Damiru Šabanoviću, Selmi Salkanović čija je kompanija Mozzart donirala značajan dio sredstava. Hvala svima koji su pomogli da Jablanica ponovo ima multifunkcionalni teren od kojeg će, uvjeren sam, najviše koristi imati naša djeca - piše u Teletovićevoj objavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.