open-navfaktor-logo
search
Dolaze li bolji dani
Najbogatiji Bosanac želi jaku Slobodu, ko se protivi projektu?
Dolaze li bolji dani za košarku u Tuzli? Hoće li Sloboda izaći na šampionski put? Ovo su pitanja na koje odgovor traže ljubitelji košarke u gradu soli.
28.02.2024. u 23:35
get url
text

Dugoočekivana Skupština OKK Sloboda na kojoj bi se trebalo razmatrati ulazak Senada Džambića najbogatijeg Bosanca u klub sa svojim kompanijama Bingo i fabrika detrdženata Dita koja je dio korporacije ovog biznismena, otkazana je zbog nedostatka kvoruma.

Zašto? Tuzlanski Vidi portal piše da interes postoji i sa jedne i druge strane, svima je u cilju da Mejdan bude ispunjen do posljednjeg mjesta, da Sloboda Dita za koju su mnogi ljubitelji košarke vezani, igra značajnu ulogu u prvenstvu BiH, bori se za trofeje, te se na koncu okuša i kao ABA ligaš. Jer, Džambićevi epiteti i njegovih saradnika su najveći moguć...

- Prema saznanjima kočnica u svemu su još lokalni moćnik i prvi čovjek njegove tvorevine-igračke OKK Sloboda Aid Berbić i satelit SDP-a Slađan Ilić.

Navodno, u svemu tome ne vide sebe? Dakle, dvojcu bez kormilara nije stalo do razvoja sporta u Tuzli, koji je zadnjih nekoliko godina u velikom padu, jer oni znaju da sa ulaskom privatnog kapitala klub neće biti igračka, prvi redovi rezervisani za stranačke poslušnike i jurišnike iz Javnih preduzeća - piše Vidi portal. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.