open-navfaktor-logo
search
Čekaju se parovi
Određeni termini utakmica kvalifikacija za Drugu ABA ligu
Od četrnaest učesnika Druge ABA lige poznato je trinaest, o posljednjem timu će se odlučivati nakon kvalifikacija koje će igrati četiri tima, Spars i Bosna (iz BiH), Ilirija iz Slovenije i Vojvodina iz Srbije.
23.07.2023. u 11:09
get url
text

Na posljednjoj Skupšitini ABA lige donesena je odluka će ova četiri tima igrati kvalifikacije, odnosno dva polufinala i finale. Utakmice se igraju na koš količnik.

Polufinalne utakmice su na rasporedu 23. i 29. septembra, dok je finale 1. i 5. oktobra, nakon čega će i zvanično biti kompletirana lista učesnika Druge ABA lige za sezonu 2023/2024, a parovi će biti poznati uskoro.

Našu zemlju u ABA 2 ligi sigurno će predstavljati KK Borac Banja Luka te HKK Široki Široki Brijeg, koji su već ranije osigurali svoje mjesto.

Osim njih, učesnici ABA 2 lige bit će Helios, Šenčur, Cedevita junior, Šibenka, Zlatibor, Spartak, Sutjeska, Podgorica, Pelister, TFT Skopje i MZT Skopje.

Podsjetimo prošle godine su Bosnu i Hercegovinu, ali i prethodnih godina, predstavljali: Spars, Široki i Borac i naša država je bila jedna od rijetkih koja je imala tri predstavnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.