open-navfaktor-logo
search
Više od 100 djece
Održan treći košarkaški kamp Kenan Kamenjaš, učesnici se družili sa bh. reprezentativcima
U prelijepom ambijentu SRC Ajdinovići od 2. do 7. jula održan je treći po redu košarkaški kamp Kenan Kamenjaš, na kojem je učestovalo više od 100 djece iz različitih dijelova naše države i regiona.
10.07.2023. u 10:20
get url
text

Organizatori su se potrudili ove godine da djeca upoznaju neke od svojih košarkaških idola kao što su: kapiten košarkaške reprezentacije BiH Miralem Halilović, ovogodišnjeg osvajača Eurolige Džanana Musu, te naše reprezentativce Edina Atića, Amara Gegića, Emira Ahmedovića i ostale.

Kenan Kamenjaš, košarkaški reprezentativac BiH, svaki dan kampa je proveo prenoseći znanje i iskustva na naše polaznike, kako kroz igru, zabavu i trening tako i kroz savjete, priču i druženje poslije predviđenih aktivnosti.

- Ove godine su naši polaznici imali priliku da osjete kako je na terenu igrati protiv naših briljantnih reprezentativaca kroz revijalnu utakmicu koju smo sproveli.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti kompaniji Voli iz Crne Gore koja je prepoznala značaj organizovanja sportskih aktivnosti i omogućila našim učesnicima izvanrednu opremu za treniranje. Također, veliko hvala i našim lojalnim sponzorima koji svake godine pomažu u ispisivanju historije kampa, kao i našoj lokalnoj zajednici i okolnim općinama: Vareš, Ilijaš, Breza i Olovo - kazao je Kamenjaš.

Organizatori kampa za sljedeću godinu najavljuju dolazak velikih imena košarkaške bh. scene i onih najdominantnijih koji nas predstavljaju u globalnim razmjerama, ali naravno i trenere koji su sinonim kompetentnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.