open-navfaktor-logo
search
Maćehinski odnos
Poruka Zmajica: Novac namijenjen organizaciji spektakularnog dočeka poklonite klubovima
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Švedsku sa 82:63 i tako ostvarila najbolji rezultat na evropskim prvenstvima ikada.
26.06.2021. u 15:17
get url
text

Ipak, čini se da se mnogo nezadovoljstva nataložilo u igračicama koje su proteklih dana bile najbolji mogući ambasadori naše zemlje.

VEZANI TEKST - Ništa od organizovanog dočeka za košarkašice BiH, Krizni štab KS nije dao odobrenje?

- Dragi naši navijači, prijatelji i sugrađani, prije svega vam se moramo zahvaliti na ogromnom broju poruka podrške koje ste nam slali dok smo se na Evropskom prvenstvu borile da ostvarimo što bolji rezultat za našu domovinu. Ne možete ni zamisliti koliko su nam značile te emocije kojima ste nas hranili, bili ste naša snaga u najtežim trenucima. Ovo što smo ostvarile poklanjamo svima vama u Bosni i Hercegovini, to je uspjeh svih nas. Zajednički, bez ikakvih podjela, kako i treba biti - poručile su bh. reprezentativke u dijelu saopćenja koje je pročitala Marica Gajić, a koje su potpisale sve igračice.

- Nažalost, ima i onih kojima ne možemo uzvratiti na lijepim riječima. Bile smo zapanjene količinom čestitki političara s najviših nivoa vlasti, a koji predhodno nisu izdvojili ni pfeninga za naše pripreme. Da ne govorimo kako takođe od njih nismo dobile bilo kakvu nagradu za plasman na Eurobasket, kao ni za ulazak među najboljih osam ekipa Evrope. Raznih obećanja i inicijativa je bilo, ali očito je tek riječ o jeftinom populizmu, jer nikad nisu realizovana. Bez obzira koje bilo opravdanje za takav maćehinski tretman reprezentacije, nije u redu da političke poene na našem uspjehu grabe oni koji do jučer nisu htjeli ni da nas pogledaju - dio je saopćenja koji je pročitala Nikolina Babić, koja je danas Švedskoj ubacila 17 poena.

- U tom smislu, želimo nešto reći i o spektakularnom dočeku koji se, kako čujemo, priprema za nas u Sarajevu. Nema potrebe za blještavilom i rasipanjem. Mi smo to shvatile po dolasku na pripreme u Fojnicu, gdje su nas stotine mališana dočekale s pjesmom i zastavama naše zemlje, kada je malo ko bio uz nas. Takav doček, prije samog Eurobasketa, pamtit ćemo dok smo žive. Takav doček želimo i u Sarajevu, ispred Vijećnice, jednostavan, ali emotivno bogat. Pjevat ćemo i radovati se. Ništa nam više ne treba. Imamo jedni druge, to je više nego dovoljno.
Novac koji ste namijenili našem spektakularnom dočeku željele bismo da poklonite košarkaškim klubovima i školama košarke u Bosni i Hercegovini, kako bismo sutra svi skupa mogli neke nove klince i klinceze gledati u dresu reprezentacije na evropskim i svjetskim prvenstvima.
To će biti najveća nagrada koju možemo dobiti, i mi i zemlja koju toliko volimo! - zaključila je Nikolina Džebo u video poruci koju je na svom Facebook profilu objavila Marica Gajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.