open-navfaktor-logo
search
Bh. zvijer
Tabloidi u Srbiji podivljali zbog Nurkićeve majice s imenima heroja, Jokić za primjer
I dok Vučićevi mediji "rigaju vatru", srbijanski košarkaš iz Denvera imao je samo riječi hvale za našeg košarkaša
10.05.2019. u 12:08
get url
text

Iako nije nastupio u pobjedi Portland Trail Blazersa protiv Denvera (119:108), Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, glavna je tema medija u regiji. Posebno u našoj zemlji i Srbiji.

Juka je u Moda Centar stigao u majici sa ljiljanom na srcu i ispisanim imenima deveterice heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH - Hajrudin Mešić, Izet Nanić, Midhad Hujdur, Enver Šehović, Mehdin Hodžić, Safet Zajko, Nesib Malkić, Adil Bešić i Safet Hadžić.

Bh. zvijer na taj način obilježio je 9. maj, Dan Zlatnih ljiljana i odao počast našim herojima koji su dali život za odbranu naše zemlje od velikosprskog agresora.

Nurkić je oduševio navijače BiH, ali je razbjesnio one "preko Drine".

- Skandalozna provokacija Jusufa Nurkića: Pred Jokićem majicom veličao vojnike koji su ratovali protiv Srba! - naslov je srbijanskog Telegrafa.

Iz naslova ovog tabloida dalo bi se zaključiti kako neoprostivim grijehom smatraju valjda i samu činjenicu da je neko "ratovao protiv Srba". Tačnije, u ovom slučaju, kompletna Armija RBiH je branila zemlju od srbo-četničkog agresora, a imena ispisana na Nurkićevoj majici samo su najistaknutiji heroji te dostojanstvene i veličanstvene borbe za Bosnu i Hercegovinu. 

Srbijanski tabloid dalje opisuje: 

- On je obukao majicu sa imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih, koji u bošnjačkoj javnosti imaju status heroja. Zanimljivo je da na početku utakmice nije pokazivao majicu jer je imao preko duks, ali je tokom meča skinuo.

I tabloid Informer, neslužbeno glasilo srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, nastavlja sijati mržnju. Kao što fašističko smeće zvano Informer, kako obično opisuju tu novinu, i obično radi, tako su i ovog puta posegli sa sijanjem mržnje i uvredama pa su Nurkića nazvali "balijom". 

- Skandalčina u NBA! Balija Jusuf Nurkić veličao zločince i ubice Srba! - navodi fašističko smeće pod kontrolom Aleksandra Vučića, registrirano kao "nezavisne novine Informer".  Smeće Informer zna da niko od heroja čija imena su ispisana na Nurkićevoj majici nije optuženo za zločine, niti je zločinac.

Ovo ispod na fotografiji je urednik Informera Dragan Vučićević, poznat kao beskrupulozna osoba odana i odabrana za najprljavije medijske bljuvotine u ime Vučićeve Srpske napredne stranke. 

Oglasio se i Blic.rs, koji je Nurkićevo pojavljivanje u majici devet heroja također nazvao skandalom.

- Skandalozna provokacija Jusufa Nurkića: Majicom veličao vojnike koji su ratovali protiv Srba!

 

Zanimljivo da su svi istaknuli kako se radi o ljudima koji su "ratovali protiv Srba".  Velikosrpska politika i njima pripadajući mediji valjda još drže do toga da bi se neko njima trebao izvinjavati jer je ratovao i branio svoje ognjište od srbo-četničkog agresora?!  

I dok Vučićevi mediji "rigaju vatru", Nikola Jokić, srbijanski košarkaš koji nosi dres Denvera, nakon utakmice imao je samo riječi hvale za našeg košarkaša.

- Želim reći da sam sretan što mogu vidjeti Nurkića zdravog. Ne baš potpuno zravog, ali se vratio. Znam da je imao tešku povredu... Mi jesmo rivali iz konferencije, ali je za mene lijepo vidjeti ga da već samostalno hoda - izjavio je Jokić.

 

Uostalom, devet ljudi, devet heroja čija je imena Nurkić s ponosom pokazao bili su istinski heroji odbrane BiH i ni jedan od njih nije osumnjičen za bilo kakav zločin! Pametnom dosta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.